Αίθουσα Χημείου

Η Αίθουσα Φυσικής και Χημείας του 3ου Δ.Σ. Ραφήνας λειτούργησε τον Μάρτιο 2018 (σχολικό έτος 2017-18), για πρώτη φορά από το έτος ίδρυσης του σχολείου (2004), στον χώρο όπου είχε  μεν αρχικά προβλεφθεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του κτηρίου (σε αίθουσα του α’ ορόφου), αλλά εν τέλει είχε μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.

3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας: Αίθουσα Χημείου (Μάρτιος 2018)

Για τις ανάγκες λειτουργίας του χώρου, ανακαινίστηκαν οι αρχικοί φθαρμένοι πάγκοι εργασίας, κατασκευάστηκαν ξύλινες προθήκες-βιτρίνες οργάνων (μία μεγάλη μήκους 6 Χ 3,20 μ. και δύο μικρότερες, για τη φύλαξη των δύο μοντέλων ανθρώπινου σώματος και σκελετού). Επιπλέον τοποθετήθηκε διαδραστικός πίνακας.

Επίσης έγινε προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (όργανα πειραμάτων χημείας και φυσικής, προπλάσματα κλπ.), τα οποία, μαζί με τον Διαδραστικό Πίνακα,  είναι δωρεά και ευγενική χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά!

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όργανα, που καλύπτουν πλήρως τις σχετικές ενότητες του μαθήματος Φυσικών της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας: Αίθουσα Χημείου (Μάρτιος 2018)